Nordvalls Etikett AB overtok Lexits etikettvirksomhet pr 1. mars. Det nyorganiserte selskapet, Lexit Labels AS, vil under Nordvalls samarbeide tett med Lexit konsernet i tiden fremover på alt av etikettleveranser – og tilbudet vil være det samme som før (se nedenfor).

SPESIALETIKETTER

Vi har mange muligheter for produksjon av etiketter utover de mest vanlige variantene. I tillegg tilbyr vi en rekke etikettmaterialer og finisher som bidrar til å forsterke en premium følelse.

Duo (LexDuo)

En duo-etikett er to etiketter montert sammen til en 4-siders etikett. Flersidige etiketter som dette er løsningen for produkter som trenger mye plass til tekst og bilde uten at det går utover utseende og design på forsiden. Etiketten er veldig lik en tradisjonell etikett; formatet er valgfritt, antall farger kan variere fra én til flere fargers trykk og etiketten kan være lakkert, laminert, påført Cold Foil eller figurstanset.

Denne etikett-muligheten brukes i stadig større grad, i ulike bransjer både innen legemiddel, helsekost, teknisk kjemiske produkter og næringsmiddelindustrien.

Folder-etikett/bok-etikett

Dette er etikett-løsningen som tar duo-etiketten et skritt videre. En folder etikett med en bok/folder festet til en selvklebende bunnetikett som også lukker boken/folderen. Størrelse og antall sider kan tilpasses ulike informasjonsbehov.

Folderetiketten dekker bredt og passer på de aller fleste forpakninger. Den påføres forpakningen like lett som en tradisjonell etikett, selv ved høye hastigheter. Etiketten kan også utstyres med et plastlaminat som beskytter overflaten og forhindrer fuktighet i å trenge inn og redusere lesbarheten.

Denne etikettløsningen er svært godt egnet for tilbud, kampanjer, instrukser, tips, råd, evt informasjon på flere språk, samt presentasjon og gjennomføring av ulike markedsaktiviteter og kan utføres med spesialeffekter som skrapefelt à la Flax-lodd.

InMouldLabel (IML)

In-mold-merking er bruk av papir eller plast-etiketter under fremstillingen av beger ved blåsestøping, sprøytestøping eller termoformings-prosesser. IML-etiketter støpes inn i plasten under produksjon av plastbeholderen og fungerer som en integrert del av den endelige forpakningen. Leveres som en ferdig dekorert/etikettert emballasje.

Det finnes en variant av IML-løsningen der etikettmaterialer med en PE-barriere på baksiden gjør at etiketten festes på emballasjen når PE-siktet aktiveres ved varme. Varmen gir etiketten en feste-egenskap slik at den sveises/limes på forpakningen under fylling på linjen hos kunde (bruker) og ikke under produksjon av begeret. Eksempel på dette er TINE GoMorgen yoghurt.