Nordvalls Etikett AB overtok Lexits etikettvirksomhet pr 1. mars. Det nyorganiserte selskapet, Lexit Labels AS, vil under Nordvalls samarbeide tett med Lexit konsernet i tiden fremover på alt av etikettleveranser – og tilbudet vil være det samme som før (se nedenfor).

Etiketter med innebygget RFID INLAY

RFID er en forkortelse for «radiofrekvensidentifikasjon» og er en teknologi der digital data er kodet i en RFID-brikke. RFID-brikker kommer i forskjellige former og størrelser og ligner på en strekkode ved at data fra en tag eller etikett blir fanget opp av en enhet som lagrer dataene.

Passive tagger som vi benytter må «drives opp» av en RFID-leser før den kan overføre data. RFID-brikken har et innebygget lagringsområde hvor informasjon kan lagres i brikken og leses av med en RFID-leser. Det anbefales at brikkens identitet (ID) er koblet til en database, slik at kun de brukerne som er ment å ha tilgang til informasjon får det gjennom oppslag til database.

RFID har flere fordeler i forhold til systemer som bruker programmer for sporing av strekkoder. Det mest bemerkelsesverdige er at data fra RFID-tagger kan leses utenfor synsfeltet, mens strekkoder må justeres med en optisk skanner. RFID-teknologien benyttes for sikker sporbarhet og kvalitetskontroll, og har i dag mange bruksområder innenfor alle bransjer.