Nordvalls Etikett AB overtok Lexits etikettvirksomhet pr 1. mars. Det nyorganiserte selskapet, Lexit Labels AS, vil under Nordvalls samarbeide tett med Lexit konsernet i tiden fremover på alt av etikettleveranser – og tilbudet vil være det samme som før (se nedenfor).

LINERLESS / SLEEVES

En linerless etikett går som et “magebelte” rundt hele produktets emballasje og kan på den måten dekke forpakningens topp, begge sider og bunn. Uansett hylleplassering vil produktet få god “facing” i butikk. En linerless består av en tynn kartong eller plast som har fått påført limstriper på baksiden og silikonstriper i front slik at etiketten slipper under påføring. Dette betyr at etiketten ikke har behov for bakpapir (silikonbasert underbane), som igjen betyr at det ikke genereres noe restavfall under produksjon og påsetting.

Det stilles stadig nye krav til merking, og linerless etiketter gir mer plass til nødvendig kravpålagt forbrukerinformasjon. Baksiden av etiketten gir gode muligheter til formidling av for eksempel serveringstips, oppskrifter etc.

Etikettløsningen har en egenskap som gjør at uansett underlag og utfordrende overflate (eks skinpack) vil etiketten feste seg optimalt. Med større profileringsflate øker produktets eksponeringsmulighet.

En etikettløsning uten bakpapir gjør at alt av svinn og restavfall uteblir under fremstilling av materialet, produksjon av etikettene og på pakkelinjen hos bruker – et meget bærekraftig etikettalternativ.

Etiketten får «snudd format» under påføring sammenlignet med tradisjonelle selvklebende etiketter. Dette gir mulighet for flere etiketter pr. rull, noe som igjen reduserer antall rullbytter, gir mindre stopp på linja og i sum en mye mer effektiv produksjon. Kortere fremtrekk (lengde) kan også gi økt hastighet på linjen.