Nordvalls Etikett AB overtok Lexits etikettvirksomhet pr 1. mars. Det nyorganiserte selskapet, Lexit Labels AS, vil under Nordvalls samarbeide tett med Lexit konsernet i tiden fremover på alt av etikettleveranser – og tilbudet vil være det samme som før (se nedenfor).

ETIKETTLØSNINGER

Lexit Labels og Nordvalls Etikett leverer effektive og bærekraftige etikettløsninger på alt av trykte/selvklebende etiketter – hele spekteret fra nøytrale/utrykte etiketter til linerless/sleeves, spesialetiketter, etiketter for medisiner og RFID-etiketter (etiketter med RFID inlay). 

Vi har opparbeidet oss solid erfaring og ekspertise gjennom mange år i bransjen og leverer bredt inn til næringsmiddelindustrien, bryggerier, teknisk kjemisk produksjon, helsekost, kosmetikk, legemiddel, lager og logistikk.

Etiketter – en viktig markedsføringskanal

Etiketter var tidligere kun en informasjonsbærer, men har de siste årene utviklet seg til å bli en viktig markedsføringskanal med forskjellige funksjoner og formål.

Etikettens hovedfunksjon er å bære merkevaren og opplyse om lovgitt informasjon. Etiketten skal være tilgjengelig til rett tid, i riktig kvalitet og den skal kunne benyttes effektivt i produksjonsprosessen og beholde sin funksjon gjennom produktets livssyklus.

Et godt design vekker kundens oppmerksomhet og gjør at produktene skiller seg ut i mengden, og viser hva varen inneholder, hvordan den brukes, holdbarhet, lagring, serveringstips etc.

Våre moderne maskinparker dekker alle behov innen produktmerking. Summen av repro/designkapasitet sammen med egen plateproduksjon gjør at vi i dag har en meget effektiv og fleksibel etikettproduksjon forberedt for å møte alle krav og ønsker fra markedet.

Vår etikettproduksjon

Med egen design- og prepressavdeling sammen med klisjéproduksjon og moderne og fleksibelt maskinparker dekker vi hele spekteret innen etiketter. Vi produserer alt fra nøytrale etiketter til flerfargede etiketter i volumer fra 1 til «uendelig». Vi produserer med tradisjonelle flexopresser sammen med digital flexo. I tillegg har vi digitale presser og summen av disse maskinene gjør at vi har en allsidig og svært fleksibel produksjon.

I tillegg har vi en stor etterbehandlingsavdeling med nesten uendelige muligheter for å gjøre etiketten din unik.

Digitaltrykk

  • Mindre utgaver, raske endringer, salg og prototyper
  • Kan skrive ut unik dekor på hver etikett
  • Alle mulige materialer og former
  • Alltid skarpe utskrifter
  • Total digital flyt når du bestiller online

UV flexo

  • Middels – til store volumer
  • Alle mulige materialer og former
  • Trykk på en eller begge sider
  • Alt-i-ett-produksjon: utskrift, stansing, laminering, rulleskjæring og emballasje.
  • Vannbasert maling tilgjengelig

Klisjéproduksjon in-house

Vi produsere alle klisjéer in-house. Filer for nye etiketter, eller tidligere klisjéer med endringer, går nå direkte til enten fremstilling av klisjéer eller til vår digitale trykkpresse. Vi er HD-sertifisert, og produserer kun «High Definition» klisjéer som gir bedre trykkresultat med finere raster (HD-raster i 4000ppi), certifisert av ESKO. Klisjeene vaskes helt uten kjemikaler og løsemidler. Det benyttes en klut som tar restene, som igjen blir sendt til gjenvinning.

ISO 22000

ISO 22000 er en internasjonal standard for mattrygghet. Den kan brukes av alle selskaper som håndterer mat eller leverer ingredienser til matprodusenter. Standarden hjelper bedrifter med å identifisere, forhindre og redusere matbårne farer gjennom næringsmiddel- og fôrkjedene.